Isoriutta Ry

Isoriutta Ry on kesällä 2021 perustettu yhdistys. Sen kotipaikka on Kalajoki.

Yhdistyksen tarkoituksena on hankkia lisää tietoa Isoriutan alueesta, mm sen geologiasta, historiasta, luonnosta, kansanperinteestä ym. sekä tarjota tietoa kävijöille ja alueesta kiinnostuneille, pyrkiä säilyttämään Isoriutan alue tulevillekin sukupolville ehkäisemällä alueen ja luolaston liiallista kulumista tai muita sitä mahdollisesti uhkaavia seikkoja sekä lisätä alueella käyntien turvallisuutta ja luontoystävällisyyttä mm tiedottamalla ja opastamalla.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mm ajankohtaista tietoa, luolaisia kuva- ja tarinailtoja, joka vuosi uuden luolan ja käyntejä paikalla joskus talkoohengessäkin. Myös lapsille on toimintaa. Vuonna 2022 olemme aloittaneet pientä historiaselvitystyötä ja luolien tutkimisen metallinpaljastimella.  Jäsenmaksu vuonna 2022 on 20 euroa per henki ja 30 euroa perheeltä. Seuraavina vuosina se mahdollisesti laskee ja löytämällä uuden luolan saa ilmaisjäsenyyden useaksi vuodeksi. 

Jos tunnet paloa luolia ja lohkareikkoja kohtaan tai haluat vain kertoa tarinoita tai tukea yhdistyksen toimintaa ja alueen säilymistä, niin ota yhteyttä! Tervetuloa mukaan joukkoon.